Koncert med Sagild & Rowedder

Kom med Turbinen på Tour, når Sagild & Rowedder indtager Ørsted Biograf med deres nordiske bossanova.

Søndag 13. februar 2022 kl. 14.30

Sagild & Rowedder er en ny dansk duo bestående af Cecilie Rowedder og Kim Sagild, der siden sommeren 2020 har arbejdet på og forberedt indspilningen af en række originale titler skrevet af Kim Sagild med inspiration fra den tidlige bossanova.

De kalder selv deres musik for ny nordisk bossanova, idet de afsøger og inspireres af det dynamiske felt mellem den latinske musik og det mere nordisk kølige, måske introverte, og ikke mindst fællesnævneren – det melankolske.

Turbinens musikansvarlige Michael Gonzalez fortæller her lidt om koncerten:
Det var en stor oplevelse, sidst vi på Turbinen rykkede i den næsten hundrede år gamle Ørsted Biograf, hvor en udsolgt sal havde fornøjelsen af at opleve en Tue West i absolut topform. Siden da har vi gerne villet vende tilbage til biografens skønne rammer, og med den danske guitarlegende, Kim Sagild, og hans nye bossanovaprojekt, har vi fundet det helt rigtige match til biografens bløde sæder og beroligende mørke.

Jeg oplevede selv Kim Sagild første gang, da han gav en blændende koncert i Turbinens lounge med sit projekt, Dansk-Amerikansk Musikklub, hvor han sammen med to yngre medsammensvorne gav en opvisning i, hvordan amerikansk blues fra otte årtier skal skæres. Der vidste jeg, at det ikke var sidste gang, han havde betrådt en scene i Turbine-regi. Men han kan andet og mere end amerikansk blues.

Mange vil kende Kim Sagild som guitarist, producer og komponist – og for hans samarbejder med blandt andre Sanne Salomonsen, Thomas Helmig og Kasper Winding, men det er de færreste, der kender til hans forkærlighed for bossanova. I år på sin 70-års fødselsdag udgiver han sammen med Cecilie Rowedder, der også er en del af Dansk-Amerikansk Musikklub, albummet ’Bossa Blue’, der udkommer på den garvede musikers 70-års fødselsdag i år. Det er de sange, han har med, når han sammen med Cecilie Rowedder, Peter Vuust og Lene Nørgaard giver koncert i Ørsted Biograf.

Turbinen på Tour
I tæt samarbejde med venner og ildsjæle i lokalsamfundene omkring Randers præsenterer Turbinen en række koncerter i helt særlige omgivelser, når vi med Turbinen på Tour rykker koncerterne ud fra spillestedets rammer og ud i landet.

Billetter købes hos www.turbinen.dk for 70 kr.