Moonage Daydream

David Bowie kommer til Ørsted Bio!

Vi glæder os til at åbne dørene for en særforestilling med “Moonage Daydream” – den definitive dokumentar om David Bowie. Lørdag d. 25. feb. kl 19, 75 kr.

Som Musikmagasinet Ekko skrev i 2022: “Musikken, billederne, hele sammensuriummet af sanseindtrykkene vil sende selv folk, der ikke er Bowie-aficionados, op i stratosfæren og åbenbare et helt nyt kunstnerisk univers.”

Instruktøren Brett Morgen har dykket langt ned i det omfattende arkivmateriale og lavet en svimlende, kalejdoskopisk montage, der til lyden af Bowies musik byder på hans live-optrædener, videokunst, film, malerier, interviews, fan-reaktioner, historiske optagelser og meget, meget mere.

Det er et magisk, mystisk, forførende og psykedelisk sansebombardement, som matcher Bowies egen kunstideologi. Det er Bowie selv, der fører ordet og er med til at afdække, hvad der gjorde ham til det musikalske ikon, han er blevet for mange generationer af fans og musikelskere. Med musik fra de 48 albums får vi også indsigt i, hvor hans inspiration kom fra.

Filmen fik premiere i det officielle program i Cannes og er blevet modtaget med begejstring.